Opartisk negativism

Nu minns jag inte riktigt hur det var när sossarna var klara med sin regeringsbildning förra mandatperioden. Men var det så att Magdalena m.fl. utsattes för samma enorma negativitet i precis varenda nyhetssändning? Attackfrågor och problematiserande i allt från lilla Aktuellt till Agenda. Skräckslagna miner och arga leken i varenda dyster – sändning. SVT:s lägesbeskrivning är nattsvart, var det så även för Magdalena, Per och Märtha. Jag minns det inte så.

Var det så att SVT försökte hitta centerpartiester att omvända eller spinna på samma sätt man nu gör med liberaler? Minns inte att det var så heller.

Däremot minns jag att man gjorde en stor sak av att Trump hävdade att valet i USA var fejk. Men kan inte riktigt se samma engagemang kring Strandhälls och Magdalenas antydningar.

Minns inte heller att man fortfarande, flera dagar efter regeringsförklaringen fortfarande drar fram negativa personer som t.ex. i dagens SVT – Rapport sändning där en polis från Botkyrka får torgföra sin kritik med klassikern hårda tag fel – förebyggande bra. Och en asyladvokat får berätta för oss att bristande vandel inte är skäl nog för utvisning, att det är rättsosäkert. Tydligen då bättre att som icke medborgare bara få dra runt.

Och då har inte ens SVT:s satirprogram Svenska Nyheter börjat än. Man får anta att det laddats upp ordentligt nu när man gått från att göra satir av oppositionen till att göra satir av regeringen, det harmoniserar iofs mer med andra länders satirprogram.

För övrigt …

Stefan Löfven ville aldrig vara med i Agenda och Sossarna har aldrig varit med i satirprogrammet Svenska Nyheter.

Förbyggande åtgärder. Satsa mer på förebyggande åtgärder, är vi på fritidsgårdsnivå igen och ska verkligen polisen hålla på med det. Åtgärder och efterföljande åtgärder – ja. Men förbyggande? Kan väl någon annan pyssla med, föräldrarna t.ex.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply