Lärarbrist – en undanträngningseffekt

På samma sätt som vårdkrisen inte är brist på läkare utan för många patienter är lärarbristen ingen brist på lärare utan för många elever. En viktig anledning till lärarbristen enligt Sveriges Radio är ökad befolkningstillväxt. Och en viktig anledning till befolkningstillväxten är ett högt flyktingmottagande och hög invandring.

Att dom flesta ensamkommande barnen inte är barn utan ungdomar eller unga män har de flesta förstått. Men alla ska ha utbildning och trots vår stora lärarbrist kämpar vår utbildningsminister för att få in ännu fler elever. Märklig situation, alla vet att lärarbristen är total men ändå tar vi på oss att utbilda folk från andra länder, även de som fått avslag. Samma människor som skriver protestlistor för öppna gränser och ”låt dom stanna” demonstrerar sen för att det saknas BB – platser, sporthallar, bostäder och lärare. Kan de verkligen inte se sambandet? Kom nu inte om några år och gnäll på obehöriga lärare eller för stora klasser.

Svenska föräldrar curlar sina barn, sätter på hjälmar och varselvästar, skjutsar till träningar och kompisar, köper prylar och dyra märkeskläder. Kort sagt, de gör allt för sina barn. Förutom att de fullständigt struntar i sina barns utbildning. Att det kommer saknas ett stort antal lärare verkar inte bekymra och inga protester kommer när MP och S föreslår att de bästa lärarna ska lockas till utanförskapsområden.

Du – S eller MP förälder som har haft turen att få en riktigt duktig förstelärare till ditt barn som ni alla är nöjda med. Skulle du storsint erbjuda läraren till ett utanförskapsområde och själv låta ditt barn få en mindre meriterande lärare? Eller är det någon annans lärare du menar?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply