Kan de inte räkna

eller kommunpolitikerna som tog sms – lån. Jag minns ett program på SVT runt 2015 när allt var som mest hysteriskt. Det var en mindre ort som hade möte med sina lokalpolitiker ang. öppnandet av en flyktingförläggning.

Lokalbefolkningen var oroliga över kostnaden – skulle de har råd? Lokalpolitikerna bedyrade att det inte var några problem och att man skull få pengar av staten (bara där). Någon ifrågasatte det och undrade hur det skulle gå om två år då statens bidrag skulle upphöra.

Politikerna såg helt oförstående ut – men det är ju om två år. Så långt fram kunde de inte se och så långt fram hade de inte planerat sina karriärer.

Alla kommuner och mindre orter som nu gråter ut har varit fullt medvetna om situationen hela tiden. Eller har det kommit som en överraskning? Har de inte räknat? Kan de inte räkna?

Med tomma lägenheter har det mer eller mindre bett om asylsökande och den önskan hade regeringen inga problem att uppfylla. Man satte gladeligen sprätt på pengarna och det var rikedomar a la ungdom tar SMS lån. Nu är pengarna slut och det är dags att låtsas vara förvånad.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply