In Sweden you know

Jag sitter och tittar på Jills Veranda samtidigt som jag slösurfar på nätet. Lisa från Sverige vill träffa ”Trumpfolk” för att försöka förstå (hur de kan vara så korkade) och på Fria Tider läser jag om toppdemokraten som tvingas avgå p.g.a. sexuella trakasserier.

Visst ska man kunna diskutera politik överallt men att alltid få svenska kändisars naiva och enkelspåriga världsbild nedkörd av SVT är tröttsamt och pinsamt. Som om det inte räcker med Sverige ska det missioneras i USA. En annan svensk, journalisten Peter gjorde också sitt bästa att förminska Trumpfolk under Trumps installation. Han blev senare fälld för den intervjun.

Då har vi ett starkt team i USA. SVT Nyheters utrikeskorre Carina, journalisten Peter och den obligatoriska kändisen, nu i form av Lisa. Är det detta team som ska förmedla en nyanserad bild av USA och Sverige?

I stort kan man säga att hälften av alla amerikaner är republikaner och andra hälften demokrater och hälften av alla svenskar är vänster och andra hälften höger och alla vi svenskar betalar TV – licens för opartisk TV. Alla människors [åsikter] lika värda.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply