Helikopterpengar

Enligt säkra källor (RT.com) och personer på marken flydde Afghanistans president med en helikopter som var så full med pengar att den knappt orkade lyfta. Personligen hade jag försökte mig på digitala överföringar eller varför inte bitcoin men – cash is king och presidenten och miljarderna lyfte.

Plus minus noll. Det vi skattebetalare pumpat in i bistånd drog presidenten iväg med i helikoptern, så kallade helikopterpengar eller pengar på blåskontot. Borta är de i varje fall och lär aldrig mer hamna i pensionssystemet. Tydligen landade presidenten i Dubai med miljarderna och kvotflyktingen på Arlanda. Kan vi inte för en gångs skull byta, det är ju ändå våra pengar och Dubai har så det räcker.

Presidentens närmaste rådgivare är svensk medborgare, fullt utrustad med föräldrarpenning och bostadsbidrag a la iraks utrikesminister. Bra koll där svenska myndigheter, verkligen.

Så, ska vi summera. Return of investment. Payback. USA har plöjt ner triljoner i Afghanistan i 20 år och kusinen från landet ville inte vara sämre. USA har en massa smarta människor (i varje fall på film) så det har säkert en plan men kusinen från landet, nja. Skulle nog lagt pengarna på fattigpensionärer istället. Nu är det borta, flupp, flupp, flupp (helikopterljud).

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply