Eliten imploderar

Meta, ironi, dubbeltänk eller verklighet men när alla skrattar åt Grotescos ”Ladies night” blir jag förvirrad. Det  är som att Ryssland skulle göra en sketch om hur de invaderar Ukraina och sen sitter alla och skrattar. Lysande sketch, jätteroligt. Ryssarna satte fingret precis på hur det är.

Vilken tajming skriver kritiker med syftning till metoo och jag blir ännu mer förvirrad. Det är ju usel tajming. Om inte programmet hade skrivits innan metoo undrar jag om det ens hade blivit gjort.

Den Svenska eliten uppträder nu som en jättestor dysfunktionell familj där alla på något sätt är förövare, offer eller förnekare. Att gå in på Flashback är som att få ta del av hemliga rapporter från socialarbetarna. Vad är det för fel på den här familjen? Trots rätt värdegrund, rätt åsikter och en godhet som skulle göra moder Teresa nöjd går det fullkomligt åt skogen.

Med några dagars mellanrum träder de fina familjerna fram. Kulturfamiljerna, journalistfamiljen, politikerfamiljen och advokatfamiljen – alla visar de offentligt upp sin smutsiga byk och använder allmänheten som någon slags terapi. Hela eliten och etablissemanget håller på att implodera. Och kanske lika bra det för de här familjerna har narcissistiska rötter.

En känd komiker konfronterar två barndomsvänner i ett SVT program, de trycks ner och förminskas och vår stora komiker avslöjas senare. En känd skribent på en stor tidning kletar alla möjliga epitet på medborgarna och avslöjas senare. En politiker lajvar överste – PK i en debatt och avslöjas. Dubbelmoral, neddragna brallor, karma – jag vad ska man säga.

Det är så konstigt att man inte håller en låg profil med så mycket i bagaget. Inte nog med att man framför en massa PK – dynga. Man gör det i TV!! Eller skriver i tidningen!! Obegripligt.

Men det är klart. Om man alltid fått uppbackning i ankdammen Sverige så kan det fortgå. DN:s chefredaktör brukar klaga på Polens upprensning i etablissemangets korrumperade värld. Jag skulle hålla en låg profil och inte läxa upp andra länder om jag var en svensk redaktör. Vi skulle behöva en liknade upprensning, eller den kanske har börjat.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Eliten imploderar

  • November 24, 2017 at 4:58 pm
    Permalink

    Journalisterna i Sverige är utom all räddning. Inte ens när de ska avslöja dubbelmoralen kan de dölja sin egna dubbelmoral. DN som startade avslöjandet om kulturprofilen visste troligen mycket väl vem han var i flera år likt hela kulturstockholm. Läs Alla kände klådan.

Leave a Reply