Eftervalsanalys och kändisbonanza

Eva Röse kan inte förstå hur kvinnor kan rösta på SD eller högern. Camilla Läckberg avsäger sig (SD) vänner. Timbuktu varnar för våld, Willy Silberstein för nazister och Veronica Palm kallar det ett misslyckande för demokratin. Jan Guillou har säkert skrivit någon dräpa och Alex och Sigge gnäller på valvakan och köer. Köer som då såklart skulle påverkat S negativt.

Valmyndigheten och Riksrevisionen hade varnat för köer men regeringen brydde sig inte och ansvarig minister (hepp) Morgan lyckades in i det sista med att inte lyckas. En slags poetisk rättvisa på samma sätt som Nyans troligen kapade röster från S.

Kändisar före valet, kändisar efter valet. Skribenter, tidningar, TV, radio, poddar och hela geggan har i åratal attackerat SD men till slut står de där ändå som valets vinnare. Kanske något att tänka på för alla reklamköpare, kändisar är inte så inflytelserika som ni tror.

Men låt oss nu stanna upp ett ögonblick och ställa oss några frågor. Om Eva följde med på ett besök i den västra förorten till Stockholm där jag växte upp. Kanske hon skulle förstå att integrationen är ett enda stort misslyckande där vi går som enda svenskar under 70 bland valaffischer för Nyans, valarbetare för V och felklädda.

Skulle inte Camilla förstå det omöjliga i att undvika alla SD väljare om hon fick ta del av valresultatet i Tanums kommun dit Fjällbacka tillhör. Där är SD näst störst med 24,1% knappt efter S på 24,4%. Med så hög andel SD väljare borde ett antal karaktärer i Camillas böcker vara SD väljare. Ska hon på samma sätt skriva ut dessa karaktärer som hon gör med andra SD vänner.

Skulle inte Timbuktu kunna få spela rollen av hip / hop eller pop – stjärna för en dag. Vara med i TV, få priser och dansande fanns. Skulle han då inte se att det våldet han oroar sig för i själva verket är glada fans och rasismen icke existerande. Då är jag själv mer orolig över den där engelska texten som uppmanar / varnar och den där demografin som ska förändras enligt Jason.

Och Jan, om Jan kunde få stanna upp och tänka efter. Det är väl inte så sossigt med jaktresor, dyra drycker och Östermalm. Kanske han då skulle känna att S inte är rätt parti, att stunden kräver en ny deklaration, som t.ex. en stödröst på MaoPartiet. Ett logiskt val av Jan som alltid använder analog skrivmaskin till sina SD attacker. Ett logiskt val nu när champagnesossar blivit mainstream på Östermalm, S är inget att kokettera med längre. En riktig Östermalmsdirre är MaoPartist.

Ska nu bli intressant att se hur alla kändisar framöver kommer hantera ett annat extremt parti, Nyans. Vi får anta på samma som man hanterat SD, för inte är väl kändisar hycklare?

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply