Det kom ett nytt bud

Idag kom det ett nytt bud från bl.a. Sverige i förhandlingarna om Coronastödet i EU. Budet är att bl.a. Spanien och Italien bara behöver betala tillbaka hälften av pengarna. Hälften i bidrag och hälften i lån som ska betalas tillbaka någon gång i framtiden.

Det var just ett snyggt bud. Måste kännas fint av Spanien och Italien att så storsint ev. acceptera att i varje fall betala tillbaka hälften av svenska pensionärers hårt ihoplslitna kronor och våra barns framtida veckopeng, verkligen storsint. Och Sverige verkar ha hittat en öppning, om man ger bort hälften av alla pengar så kan vi få igenom vår höga klimatambitioner. Ja men det var väl bra – vi ger bort hälften av alla pengar så kan vi få igenom våra höga klimatambitioner – verkligen bra, för det vill ju inte övriga EU. Och som bonus kan vi få fortsätta exportera våra produkter till Italien och Spanien som kan betala oss med våra egna pengar.

Så bra deal så jag vet inte. När jag lyssnar på dagens Rapport och statssekreteraren blir jag övertygad om att vi kommer att få igenom våra höga klimatambitioner medan övriga EU skrattar hela vägen till uttagsautomaten.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply