Är du polariserad lilla vän

Alla röster ska räknas (jag har vunnit) sa Biden. Vackert skriker alla. Jag är inte besegrad (jag har vunnit) säger Trump. Hemskt skriker alla trots att båda kan ha rätt. Valet inte är klart, rösträkning pågår fortfarande. Och precis alla journalister har glömt att alla vann i senaste svenska valet, och då när rösträkningen var klar.

Trump och indirekt alla som röstat på Trump och tydligen nu även SD har fått skit av media i över fyra år i nyhetssändningar, poddar, tidningar och radio. Kort sagt – av all media. Och det fortsätter, även när Trump förlorat. Han har inte avgått än (rösträkningen pågår i skrivande stund), han skyller på valfusk, Trump är dum, dum, dum. Hans väljare är dumma, dumma, dumma och tydligen även SD.

Biden må vara stor i segern men media kommer att fortsätta. Expressen skriver idag “Så… vad tycker Jimmie om Trumps demokratiförakt” i allra värsta guilt by association stil. Som så många gånger tidigare attackerar media Trump, Trumps väljare, SD och SD:s väljare och mig.

När sen media anklagar Trump för att polarisera landet och att Amerika har aldrig varit så polariserat så framkallar det ett illamående eftersom det är media som polariserar. Från sämsta källar – stand – up komiker till högst betalda CNN – nyhets – ankare har man spytt galla på Trump, Trumps väljare och nu tydligen SD och SD:s väljare och mig. Trump är resultatet av media och politikernas polariserande.

Vad kom först: media, polariserat land, Trump? Just det, det är den ordningen.

På samma sätt i Sverige kom först medias “det är barn”, “alla människors lika värde”, “vinsten kommer senare”, “tandläkare”, “brottsligheten har gått ner”, “öppna gränser” sen kom SD:s framgångar.

Jag är inte bitter – men hade jag varit Trump hade jag varit – bitter. Att nästan vinna trots att man haft all världens media (förutom FOX) emot sig. Att man fått skit för all världens olycka som pandemier, BLM – demonstrationer och nästan vinna. Trots att alla kändisar har hotat att lämna landet och framför allt, trots att alla svenskar enl. SVT:s ex VD är emot Trump och nästan vinna. Eller hur är det nu Expressen, är alla SD väljare för Trump?

Trots att man är orange, har frisyr m.m. Det är som Åshöjdens BK spelar 3-4 mot Juventus, som att Åkesson blir knockad i tionde ronden mot Mike Tyson. Och anledning till “nästan vinsten” är helt och hållet p.g.a. en polariserad och trogen publik.

En majoritet av svenskarna vill ha en åtstramning av flyktingpolitiken. Trots det är media och politiker för en generös flyktingpolitik. Det är det som skapar Trump, SD, polarisering och förakt. “Så… vad tycker Expressen om Expressens demokratiförakt”?

Så roligt att Expressens artikelförfattare heter Mattias Karlsson. Så lustigt att bara demokrater poströstar och så skönt att media om två år kommer sluta snacka skit om Trump och kanske börja granska Biden.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply