Ansvarig för det oansvariga

Man kan bli galen på Sossarnas tvärtom tänk hela tiden. Man har verkligen lärt sig sin 1984. Bara det där med att demonstrera mot sig själva varje första maj eller protestera mot samhällsproblem när man själva i stort sett alltid haft makten, t.ex. pensioner, vården, polisen, elpriser, drivmedelspriser m.m.

Nu heter det att det är oansvarigt att rikta misstroende votum mot Morgan Johansson, just nu, under NATO ansökan. Men det är Magdalena Andersson som agerar oansvarigt med att hota med regeringskris. Det är Sossarna som är oansvariga som inte lyssnar på signalerna om en bristfällig justitieminister. Och det är Socialdemokraterna som ingått ett oansvarigt avtal med f.d. vänsterpartisten Kakabaveh som är direkt oansvarig mot svensk säkerhet och istället ansvarig mot kurderna.

Oansvarigt, rakt igenom på alla plan. Sen anklagas andra i bästa nyspråk för att vara oansvariga.

Ett annat maktparti är Centern. Igår hörde jag en topp uttala sig om att man visst inte hade förtroende för Morgan, fast ändå lite förtroende. Igår fick jag se en bild på Annie och Magdalena på någon NATO happening och idag en ytterst pinsam ”bara mina kompisar får följa med” intervju där Annie fick stå bredvid och Ulf fick bannor. Uffe fick inte följa med Maggan och det var en väldans tur att Annie fortfarande har tillräckligt mycket förtroende för Morgan. För hur skulle det sett ut om någon partiledare för NATO motståndarna V eller MP följde med.

Och så gör Socialdemokraterna det igen. Man har precis, alldeles, alldeles precis ändrat sig i NATO frågan och bröstar sen upp sig mot Moderaterna som alltid varit för ett NATO medlemskap med att det är de som äventyrar ansökningsprocessen – klassisk Sosse strategi och helt skamlöst.

Upp som en fossilfri ljusstake till ner som ett utbränt värmeljus. NATO ansökan började så bra men har nu övergått i en odemokratisk och pinsam historia där Magdalena, Annie och Kakabaveh ska koka ihop något. Om nu S är så regeringsdugliga som de alltid hävdar och sätter svensk (man måste skriva så) säkerhet först så finns det bara en sak att göra och det är att omplacera Morgan. Nästan alla skulle vinna. Erdogan skulle bli glad, polisen glad, brottslingarna ledsna, Kakabaveh ledsen, opposition nöjd, NATO processen framåt.

Jag har hört att vindkraftsparken till havs behöver en platschef.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply