Tärningen är kastade karriär

Kasta tärningen och ut kommer en Linde, Reinfeldt eller Margot. Kasta igen och tärningen visar Apple, Fotbollsförbundet eller någon FN/Världsbank eller liknande. Det är en väg man kan gå, kallas tärningskarriär eller korruption. En annan väg är att utbilda sig men det är betydligt mer krävande.

Krävande är också att utbilda sig flera år till läkare eller ingenjör och sen arbeta som läkare eller ingenjör. Betydligt enklare att då kasta tärningen – hepp – proffs på att styra landet, kasta igen – proffs på fotboll, kasta igen – svetsare. Aj, det där blev fel, kasta igen – ordförande och konsult, såja.

Men låt oss stanna upp ett tag, låt oss hjälpa till med karriären utan att använda tärningen. Då skulle jag ändå vilja se Linde på Apple, verkligen. Och hoppas då att Linde förstår att det är ett företag som sysslar med IT och inte frukt och att koncernspråket är engelska. Bra, då sätter vi Linde i supporten för nya Mac OS. Ska bli kul att lyssna på dessa inspelningar (vi kommer att spela in detta samtal i undervisningssyfte). Hassan släng dig i väggen.

Löfven kan spela in ljudböcker, det skulle vara riktigt roligt att lyssna på.

Reinfeldt då? Fotbollsförbundet är lite för enkelt, det är ju så att säga redan öppna gränser, kanske skidlandslaget eller varför inte öppna våra hjärtan i Boxningsförbundet. Fast tänk vad många fotbollsplaner Reinfeldt skulle kunna anlägga. När Reinfeldt flög över Sverige så såg han en massa obebyggd skogsmark, varför inte fotbollsplaner?

Och vad ska vi köpa åt Margot? Var har vi skänkt mest pengar, något vi har erkänt nyligen? Men vad kan Margot arbeta med där, äh det får bli FN.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply