Särskilt utsatt grupp

Vilken är gruppen ”särskilt utsatt grupp” som Brottsoffermyndigheten och regeringen ska stötta? Kan det vara unga killar som blivit rånade på sin jacka i gallerian eller sextrakasserade unga tjejer. 

Fel, fel, fel.

Det är de stackars hårt utsatta grupperna journalister, politiker, konstnärer och författare (kändisar). De som plockade ut 179 miljoner i utdelning, kammar in en årslön på några dagars reklamjobb och svänger sina lurviga i Lets Dance. Aldrig är det så jobbigt som när det är kork i champagnen.

När fina journalisten med alla möjliga plattformar att nå ut blir oförskämt ifrågasatt med en tweet eller ett Facebook inlägg – då krävs det stöd och terapi. Trots 179 miljoner i utdelning eller generösa arvoden i dubbla styrelseuppdrag tillsammans med generös ministerersättning är det faster Klara som ska pynta in lite skattepengar. Eller så gör vi bara en liten omfördelning, vi tar pengar från misshandelsfonden och lägger det i fonden för ”särskilt utsatt grupp” a.k.a. kränkt journalist-politiker-kändis fond.

Vilka är det då som regeringen menar med ”alltför många upplever att deras möjligheter att fritt uttrycka sig i det offentliga rummet begränsas”. Kan det vara gänget på Granskning Sverige som fick sin YouTube kanal stängd, kan det vara pensionären som fick hembesök av DN och Expressen eller de som blivit anmälda av Näthatsgranskaren.

Fel, fel, fel.

Det är journalister!!! författare!!! influencers!!! Alltså de som har patent på att fritt uttrycka sig i det offentliga rummet och som inget annat gör. Det är ju inte direkt så att journalister eller kändisar inte vågar framföra sina vänsteråsikter och det finns inga politiker som blir utfrysta för att de är vänsterliberala. 

”Alltför många upplever att deras möjligheter att fritt uttrycka sig i det offentliga rummet begränsas”. Det är PK – svenska för att vänsterjournalister, vänsterkändisar och 7 – klövern fritt ska få mästra om sin syn på världen och alla som ifrågasätter är näthatande högerextremister.

Sajten som ska komma upp i mars kommer att heta tystnainte och slår nog  alla världsrekord i enfald och självömkan och då har jag hört mycket. Det är alltså gänget som bussar Expo, Trolljägarna, RF, AFA, Aschberg, Näthatsgranskaren och jagärhär på folk. Det är gänget med åsiktsregister, Bonnier, Advokatsamfundet och Schibsted i ryggen samt tvångsfinansierad åsiktsplattform och hela makten. Det är alltså det gänget som känner att de inte vågar få ut sina åsikter, sina vänsteråsikter, sitt godhetsmästrande trots att de har ett massivt stöd i hela etablissemanget och en kåranda som skulle göra polisen grön av avund.

Det är ett mäktigt samspel mellan politiker, journalister och kändisar. Alla känner varandra och alla tjänar pengar på varandra så slaget står mellan Svenne Banan och etablissemanget och trots ytterligare begränsningar med nya copyrightdirektivet som innehåller länkskatt och censurfilter så räcker det inte. Man måste även ha en ”tycka synd om mig” sajt. Och det är inte vem som helst vi ska tycka synd om. You – etablissemanget – cant handle the truth.

Utsatt grupp – kan jag få be om … största … möjliga … tyyyyssstnad.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply