Pest eller kolera

Pest eller kolera lektes som liten. Barnsliga frågor som – väljer du att äta en snigel eller groda ställdes och aldrig kunde man tro att om man fortsatt på den vägen så hade journalistyrket blivit slutmålet.

Nu sitter högavlönad och välutbildade journalister och ställer frågor som – vem väljer du, Biden eller Putin? Och ännu värre, analyserar svaret. Det man tror är på skämt avhandlas sedan i åtskilliga artiklar i t.ex. Aftonbladet och på TV. Om partiledaren som utfrågas heter Lööf händer inget. Heter partiledaren Åkesson blir frågan omöjlig och krigsrubrikerna är redan skrivna.

HAN VALDE BIDEN!!
HAN VALDE PUTIN!!!!!
HAN KUNDE INTE VÄLJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Media och politiker vet inte till sig hur dramatiskt detta var och glädjen att få slippa diskutera riktiga problem lyser igenom den fejkade upprördheten. Det här är något man klarar av till skillnad mot inflation och integration så några månader framöver ska vi nu leka arga leken som en förlängning till pest eller kolera leken – sandlådan på dagis kommer vara överfull och kacklet utmattande.

Jag kan redan se Anni Lööfs angreppsposition i valrörelsen – spänd läpp, armar i 90 grader, raka handflator viftandes upp och ner och fräsandes ”du kunde inte ens välja …” i samtliga debatter och tal framöver.

Och Ygeman, ja det är Ygeman, som uttalat sig igen, likt en Strandhäll igen.

Ygeman som lärt sig av Löfven att investera i sin egna framtid är big spender med skattebetalarnas pengar och alla som inte rakt av är med på att skicka bidragspengar för att framtidssäkra några sossetjänster är ”Putins vänner”. Men då så Ygeman. Skulle du välja att sälja vapen till Ukraina eller Saudiarabien?

Och Aftonbladet, jag det är Aftonbladet, som trollar igen, med Mellin och Sima igen.

Sverigedemokraterna har länge haft nära band till Ryssland skriver Jonna Sima. Jaha, säger du det. Inget jag märkt men säger du det så – na zdorovje. Ska genast rösta för öppna gränser, höga elpriser och svindyr diesel. Men har inte Tyskland ännu starkare kopplingar till Ryssland? T.o.m. rent fysiska kopplingar i form av rysk gas. Men det är klart, Åkesson kunde inte välja mellan Putin och Biden i en fjantfråga och det toppar.

Och Mellin skriver ”det blir alltid krångliga svar. Ett evigt slingrande.” Men det är ju oftast så att Åkesson får den typen av frågor. Om en flykting knackar på din dörr, kan du välja o.s.v. Och framför allt – det är hans svar som ältas i månader. När Ali Esbati var med i samma program och rysskopplade sig med förstatliga privat ägande och nedläggning av kapitalismen blev det inga överdramatiserade brösttoner av vare sig TV4, Mellin, Ygeman eller Sima. Men det är klart, Åkessons ovilja att leka fjantlekar toppar. Vad väljer du Sima, kapitalism eller kommunism?

Själv äter jag en snigel, väljer Biden, säljer till Ukraina och kapitalism.

Men lite konstigt är allt världsordningen. På min tid var Ryssland (Sovjet) kommunism och republikanerna i USA kapitalism. Nu röstar arbetarna på republikanerna och högerextrema på Ryssland. Har det svängt? Är Ryssland höger och republikanerna vänster. Har pest blivit kolera? Är SD höger eller vänster? Jag vet inte – därför röstar jag inte efter fjantlekar, röstar inte efter hysteriska brösttoner. Jag röstar efter vad som står på bensinpumpen och elfakturan, jag röstar efter hur det ser ut i förorten. Det är mitt val och respekteras inte det ska du få en snigel på ögat.


falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply