Jag förstår inte vad statsministern säger

Riktigt komiskt när Löfven debatterar mot Kristersson. Ena är extremt otydlig och andra är extremt övertydlig. Löfven – spotta ut all bomull, håll ihop meningarna. Hela grejen är väl ändå att väljarna ska förstå vad som sägs för att sen kunna rösta rätt. Och Kristersson p-r-a-t-a i-n-t-e s-å-d-ä-r övertydligt, herregud. Finns det inga talpedagoger i det två största partierna. Gillar egentligen inte att klaga på sådana saker men nu är det väl ändå en partiledares främsta uppgift. Att kunna artikulera.

Av de som hörde vad Åkesson sa ang. vad som ska göras för att bryta segrationen håller nog de flesta med. En minuts klarspråk i två timmar plattityder. Men inte Bolund som byggde upp en armé av halmgubbar. Hans raseri var ämnat för kvällstidningsrubrikerna och Aftonbladet och Expressen kommer gladeligen rubriksätta. Extremt ohederligt men så förutsägbart, varje debatt har ett fejkutbrott mot Åkesson.

Det får mig även att undra om Bolunds uttalande om att varannan bil som såldes i september var en elbil. Kan det verkligen stämma? Och jag som avstod för att det var för dyrt.

Det finns bara en partiledare som kan komma undan med att ropa vargen kommer sjuhundra gånger utan att behöva stå till svars i media – hans namn är Sjöstedt – och inte verkar han skämmas heller.

Sjöstedt märkliga syn på arbetsgivare och arbete kom fram under debatten om LAS – om någon varnar om sexuella trakasserier skulle man tydligen ligga illa till hos arbetsgivaren. Jag förstår inte, menar Sjöstedt att arbetsgivare gillar sexuella trakasserier eller att det alltid är arbetsgivaren som utför dessa. Och Sjöstedts märkliga syn på arbete – att man gett sina bästa år till arbetsgivaren. Får man inte ett arbete, får man inte en lön och är det inte lite win-win? Arbetsgivaren får något utfört och arbetstagaren får betalt och oftast är väl båda nöjda? Känner inte igen mig i Sjöstedts arbetsliv.

Men just när det var som jobbigast för Sjöstedt så avstyrde han med ett påhopp på Åkesson, precis som Bolund. Skolgårdsmobbning i sin fulaste prakt.

Undrar vilket lag Liberalerna tillhörde i debatten. Vänster, höger, januaripakt hit och GAL-TAN skalan dit. I Sverige har vi bara två lägen. Antingen är man sosse eller så är man inte sosse.

Föräldrarutbildning, hörde jag rätt? Sa Ebba något om föräldrarutbildning. Ska vi utbilda nyanlända i föräldraskap också, räcker det inte med att vi har cykelkurser?

Och nej, bild och titel går inte ihop. Eller? I Sverige har vi bara två lägen. Antingen är man sosse eller så är man inte sosse.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

One thought on “Jag förstår inte vad statsministern säger

 • October 12, 2020 at 7:11 am
  Permalink

  Mattias Goldmann, expert inom hållbarhet och transport går till angrepp på Twitter och i Aftonbladet mot Ebbas påstående att elbilar endast är för rika och att en elbil kostar en miljon. Mattias har lyckats hitta en elmoped för 200 000 och påstår att Ebba överdriver med 5 ggr.

  Själv var jag övertygad om att min nästa bil skulle bli en elbil. Men nej, inte den här gången heller eftersom den är för DYR, har för dålig räckvidd och för osäkert andrahands värde. För att få en vettig elbil måste du lägga minst 6 – 700 000 och då kommer du runt endast 35 mil. Den elbilen man egentligen vill ha ligger på miljonen och uppåt och är en Tesla.

  Och begagnad elbil – vem köper en begagnad ficklampa?

  Mattias – visa mig din elbil (cykel) för 200 000.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PR9OpX/hallbarhetsexperten-ebba-busch-har-helt-fel

Leave a Reply