Från en vänsterextrem till en annan

Vi är väl inte vänsterextrema va? Dagens ETC definierar sig själva som väldigt, väldigt vänster och mycket, mycket anti höger men extrema – nä. Därför tar man genast kontakt med SVT Rapport som definierar sig själva som opartiska med kraftig slagsida åt vänster för en dementi när man blivit kallade vänsterextrema i ett inslag.

Och om någon fick den absurda tanken att det var SVT Rapport som kallade ETC för vänsterextrema så var det sjävklart inte så utan det var en SD politiker som brukar kallas högerextrem och blåbrun i varje inslag i SVT Rapport som definierar sig själva som opartiska med kraftig slagsida åt vänster.

I SVT Rapport sändningen dagen efter kom det en dementi – ETC är inte alls vänsterextrema utan endast lite mycket vänster och lite mycket anti höger, ETC är också gröna med rätt värdegrund och för klimatet och världsfred. Så, då kan vi gå vidare.

Ett prejudikat har skapats. Ingen visste, och framför allt inte SD att man bara kunde berätta för SVT hur man definierar sig så får man en dementi. Ska bli spännande att se SVT:s programledare starkt ta avstånd från Bolund och Märta i nästa partiledaredebatt.

Vi har även fått lära oss från USA där FOX News stäms för lögner att man kan stämma ett nyhetsprogram för medvetna lögner. Hur ska det nu gå med propagandan när man bara kan ringa in för en dementi och stämma hela programmet för medvetna lögner – kan det vara slutet på 50 år av vänsterpropaganda och hädanefter kan SVT bara definiera sig som opartiska.

Tills den poletten ramlar ner kan man tydligen gör en twitter – inställning på sin TV så att alla nyhetsinslag flaggas med ”Opartisk med kraftig slagsida åt vänster”.

falskpelle

Falsk journalist som skriver hellre än bra. Vill "göra skillnad", har en agenda och stödjer #pappormotvänsterextrema.

Leave a Reply